Zašto zubar u Hrvatskoj?

  • Cijene niže 50-80% nego u zemljama EU
  • Koristimo isključivo vrhunske materijale
  • Tisuće zadovoljnih pacijenata iz čitave Europe

Zatražite besplatnu ponudu


Estetska stomatologija u Hrvatskoj

Estetska stomatologija

Što je estetska stomatologija

Estetska stomatologija je interdisciplinarna grana stomatologije koja ujedinjuje gotovo sva područja stomatologije, a dovedena je do savršenstva kako estetski tako i funkcionalno.

Ispuni

Kod većeg oštećenja zubi, liječenje uključuje ispun (plombe) ili protetski nadomjestak koji moraju zadovoljavati današnje visoke estetske norme da bi u potpunosti bili kvalitetni. Veličina, boja i oblik moraju biti u skladu s prirodnim zubima kako se ne bi narušila cjelina.

Liječenje karijesa u prošlosti obično je podrazumijevalo korištenje amalgamnih ispuna (sivih plombi) kojima se zub zatvarao. Radi dokazane toksičnosti ovog materijala i radi njegove neprihvatljive estetike u zapadnim zemljama se on više i ne koristi. U današnje vrijeme sve se više u liječenju karijesa koriste kompozitni materijali (tzv. bijele plombe) koji imaju neospornu estetsku prednost. Kompozitni materijali se odlikuju i dugotrajnošću, a kemijska veza između ispune i zuba u potpunosti onemogućava prodor bakterija.

Estetski zahvati

Osim ovakvih zahvata postoje i isključivo estetski kao što su izbjeljivanje zubi, uklanjanje pigmentacije, i korekcija zubnog mesa.

Izbjeljivanje zubi

Izbjeljivanje zubi

Kava, crveno vino, duhan, lijekovi i ostali proizvodi ostavljaju tragove na našim zubima. Svaka promjena na zubima je vidljiva pri susretu s ljudima, a lijep bijel osmjeh je nešto što bi svi htjeli imati.

Zubi se mogu izbijeliti na više načina. Pjeskarenje je najjednostavnija i najmanje štetna metoda izbjeljivanja, ali je ograničena. Ovim postupkom se uklanja površinske naslage sa cakline bez oštećenja. Zubi se još izbjeljuju Zoom lampom, udlagom i oksidirajućim spojevima koji oslobađaju kisikove ione.

Zube se može izbijeliti i kod kuće. To omogućuje udlaga koju izrađuje stomatolog. Pacijent sam stavlja gel za izbjeljivanje u udlagu koju zatim postavlja na zube. Udlaga se nosi preko noći, a za uspješno izbjeljivanje dovoljno je 8-10 dana.

Ljuskice i zubni nakit

Ljuskice i zubni nakit

Na zube se mogu ugraditi i ljuskice. Ljuskica je estetski nadomjestak koji se koristi za smanjenje razmaka među zubima, te za sanaciju obojenih zuba, ispucale cakline i karijesa. Za razliku od krunice, ljuskica prekriva samo prednju stranu zuba pa predstavlja izvrsno rješenje za prednje zube.

Kako bi osmjeh poprimio najveći mogući sjaj ugrađuje se dentalni nakit. Ugradnja zubnog nakita je u potpunosti bezbolna, ne oštećuje caklinu a nakit se bezopasno može skinuti.